Guldgruvan

content/bilder/guldgruvan/guldgruvan.gif

Söndagsskolan i Korskyrkan heter GULDGRUVAN.
Samlingarna är anpassade för barn från 4-10 år.
För barn mellan 11-13 år finns gruppen Platina som är med lite längre i gudstjänsten och sedan har egna samlingar.

Vi träffas varje söndag under terminen kl. 10.00-11.30.
HT startar söndagen 30 augusti 2020.
HT 2020 slutar med en gemensam julfest för hela församlingen
söndagen 13 december.

Så här ser upplägget för söndagarna ut:

Inskrivning kl 9.45-10.00
Det första som sker är att du i kyrkans foajé anmäler att du vill vara med i Guldgruvan denna söndag. Då får du en namnlapp och med den information om vilken smågrupp du senare under dagen kommer ingå i.

Gudstjänst
Barnen deltar de första 10-15 min i gudstjänsten som hålls i kyrksalen och meddelas sedan när det är dags att följa med ledarna i blåa tröjor till sin egen samling som börjar med:

Storsamlingen där Bibelns berättelser och budskap presenteras på ett kreativt sätt genom sång, drama mm.

Växthuset
Därefter går man till sin lilla grupp, s.k. växthusgrupp, där man pratar om det man sett och hört på storsamlingen och varje barn får tillfälle att komma till tals och lära känna andra barn i sin egen ålder och ledare lite mer.

Buskul
Ca var tredje söndag är det Buskul. Barnen får då fritt välja mellan olika aktiviteter som t.ex. skapandeverkstad, spelhörna och innebandy.

Fika
Kl.11.20 går barnen med sin ledare en trappa upp till Vättersalen där det serveras fika, men föräldrar ansvarar själva för barnen från 11.20.

Annat kul som händer under året:

Läger:
På sportlovet
åker vi på läger på Ralingsåsgården, Aneby. Lägret vänder sig till barn i åk 4-6.
Tonåringar i åk 7-9 får följa med som hjälpledare. Anmälan görs via länken:  https://tinyurl.com/splr2020

Mini-läger på Ralingsåsgården, Aneby under våren. Lägret vänder sig till barn i åldrarna 5-9 år, tillsammans med vuxen.

För mer info om Guldgruvan kontakta Johanna Winther, mobil: 072-44 89 807.
För mer info om Platina kontakta Evelina Johannesson, mobil: 070-377 71 67.