top of page
DSC00392_edited_edited_edited.jpg

Två samlingar om Nepal och en resa i höst.


Vi har 2 st högintressanta samlingar om arbetet i Nepal och en intresseanmälan om man vill göra en resa till Nepal.


Familjen Ardeby

Tisdagen den 25 juni kl 18:00 kommer familjen Pernilla och Otto Ardeby till Korskyrkan. Det kommer bli en kväll med god mat och trevligt umgänge där vi får höra om Ardebys arbete i Tansen i Nepal. Korkyrkan i Jönköping har följt deras arbete på sjukhuset i Tanden i många år. De jobbar till stor del med med sjukvård på sjukhuset i Tansen.


Nepals vänner

Onsdagen den 25 september kl 18:00 arrangerar Nepals Vänner en samling i Korskyrkan. Då kommer Raju Adhikari som är direktor den nepalesiska organisationen Asal Chhimekee, som betyder Goda Grannar. Goda Grannar startades för att de kyrkor som gått samman i Pokhara Christian Community skulle kunna göra sina sociala insatser på ett så bra sätt som möjligt. Sen starten för drygt 20 år sedan har organisationer vuxit och det är nu över 50 församlingar som är med. Mer information finns på Nepals vänners hemsida: https://nepalsvanner.se/


Resa till Nepal

Om det finns intresse planeras en resa till Nepal vecka 44 och 45. Syftet med resan är att se Ardebys arbete i Tansen och skapa intresse för mission och utlandsarbete. Det kommer vara studiebesök på sjukhus, vandring i Himalaya och mycket mer. I första hand vänder sig resan till de som har en koppling dill vårdyrken men om det finns plater kvar finns det möjlihet för den som är intresserad att följa med. Om du är intresserad kan du höra av dig till Petter Eklund.


Comments


bottom of page