top of page
DSC00392_edited_edited_edited.jpg

Dags för takomläggning

Vid församlingsmötet den 22 september beslutade församlingen att vi ska lägga om det stora tegeltaket på Korskyrkan. När beslutet fattades var det oklart om vi skulle få bidrag från Länsstyrelsen. Vi har nu fått besked från Länsstyrelsen och till vår stora glädje blivit beviljade bidrag på minst 300 000 kr till vår takomläggning! Beslutet gäller för innevarande år (2021), vilket innebär att vi behöver komma igång med arbetet så snart som möjligt.

Som vi diskuterade vid församlingsmötet så finns det möjlighet för oss att vara med och göra delar av arbetet själva. Fastighetsrådet är med i planeringen och i arbetet, men vi behöver vara många fler som hjälper till!


Arbetet kommer att ske under en längre period då vi kommer att lägga om taket på en sida i taget. Vi räknar med att mycket av arbetet kommer att ske från slutet av oktober och under november månad. I dagsläget vet vi inte exakt vilka datum som är aktuella då detta behöver samordnas med byggfirman, men det kommer att finnas möjlighet att hjälpa till både under vardagar och helger.

För att kunna planera och organisera vår egen arbetsinsats vill vi nu kolla av vilka som har möjligheten att hjälpa till praktiskt i detta viktiga arbete. Du som vill hjälpa till anmäler dig genom klicka på länken nedan och fylla i dina uppgifter. Det mesta av arbetet kommer att ske på marken, så du kan vara med och hjälpa till även om du har höjdskräck. 😊Eftersom datum i dagsläget inte är satta så är anmälan naturligtvis inte bindande. Men det kommer ändå att ge oss en uppfattning om hur mycket vi kan göra på egen hand. En detaljerad planering med exakta datum och arbetspass att anmäla sig till kommer senare!

Inför takomläggningen behöver vi också försöka få tag på extra takpannor av den sort som ligger på vårt tak. Om du vill vara med och leta efter takpannor att köpa (handlar främst om att kontakta olika byggvårdsbutiker) eller har möjlighet att hjälpa till med att hämta takpannor på annan ort, så kan du kontakta Petter Eklund, tel 0734 – 12 20 40.


För övriga frågor kring takomläggningen, kontakta Petter Eklund eller Sven-Evert Persson, tel 0761 – 15 92 78.Comments


bottom of page