restriktioner

Viktig information till alla som besöker Korskyrkan

Från 1 december 2021 gäller nya restriktioner vid våra gudstjänster och övriga samlingar i Korskyrkan. De nya restriktionerna innebär att vi sitter glesare vid våra träffar i kyrkan. När vi är över 100 besökare sitter vi med 1 meters avstånd mellan varje sällskap. Vi som församling kan också välja att införa vaccinationsbevis vid våra gudstjänster. Med vaccinationsbevis krävs inte samma avståndskrav. Vi vet sedan tidigare att nya restriktioner kan komma med mycket kort varsel. Följ information om våra samlingar på församlingens webbsida som uppdateras regelbundet.

Så här beslutar vi kring frågor om restriktioner i Korskyrkan

I församlingsledningen har vi regelbundna rådgivande samtal med Per Josefsson, läkare på infektionskliniken på Ryhov. Alla beslut om hur vi väljer att samlas till gudstjänst och hur vi möts vid andra samlingar i kyrkan sker i samråd med honom och beslutas i församlingsledningen. De beslut som vi tvingas ta i dessa tider inte är lätta och vi ber om Guds ledning!

Vaccinbevis 3:e advent, 12 december

Julföreställningen med många barn och ledare på scenen är inställd och istället har vi en extrainsatt gudstjänst 3:e advent. Läs mer här >>

Vi hade sedan tidigare planerat att ha vaccin-bevis på denna gudstjänst eftersom det skulle blivit en samling där det var svårt att hålla avstånd med tanke på alla barn och de som kommer på gudstjänsten. Även om gudstjänstens upplägg nu är ändrat tror vi att det är klokt att pröva covid-bevis vid gudstjänsten eftersom de nya restriktionerna som presenterades under tisdagen innebär att regeringen kan ändra så att alla samlingar kräver covid-bevis. Vi vill helt enkelt pröva och lära oss hur vi kan hantera detta.

Än så länge gäller vaccinationsbevis endast för de som är över 18 år. Alla som är under 18 år är välkomna och behöver inte visa vaccinationsbevis. I Sverige är många barn från 12 år vaccinerade.

Avstånd vid våra gudstjänster fram till jul 2021

Vid våra gudstjänster fram till jul kommer vi sitta glesare än vanligt och om tekniken fungerar öppnar vi upp ytterligare en lokal i kyrkan där vi livesänder gudstjänsten om inte alla får plats i kyrksalen.

Ladda ner vaccinationsbevis!

Just nu följer vi hur andra större församlingar i Sverige väljer att göra när det gäller avstånd och vaccinationsbevis. Korskyrkan har trånga passager, trappor och många besökare vilket gör att vi eventuellt kommer införa vaccinationsbevis vid våra ordinarie gudstjänster längre fram. Vi vill därför uppmuntra alla till att ladda ner eller beställa sitt vaccinationsbevis. Hör av dig om du behöver hjälp! Om vi inför vaccinationsbevis vid våra gudstjänster kommer vi erbjuda andra samlingar under veckan där vi det är lättare att hålla avstånd.

Många varma hälsningar från församlingsledningen i Korskyrkan

Hör gärna av er om ni har frågor!

Kontaktperson i församlingen vid frågor om coronarektioner är David Blondell, pastor och föreståndare.

E-post: david.blondell@korskyrkan-jkpg.se